Statenlid Marcel Roerdink (BBB) bekijkt gevreesde situatie landbouwafrit N825

GEESTEREN – BBB Berkelland raadslid Evelien Daalwijk heeft in december 2022 het initiatief genomen om een motie in te dienen, inhoudend dat het college een zienswijze naar de provincie stuurt, om tegen de aanleg van het landbouw afrit op de N825 te zijn. Deze motie is destijds raadsbreed aangenomen.

Actie
Tevens zijn Geesteren’s Belang, LTO en Cumela ook in actie gekomen om inwoners, klanten, leden nader te informeren over de in voorbereiding zijnde plannen. Geesterens Belang heeft een informatie avond voor de inwoners van Geesteren gehouden, en daar is massaal gehoor aan gegeven. Ook BBB Berkelland was op deze avond aanwezig en heeft de meningen van de inwoners aangehoord.

Voortgang
Aan de hand hiervan, en het gevoel hebbende bij Evelien Daalwijk, dat er provinciaal niet veel voortgang in zit, heeft BBB Berkelland bij de BBB in de provincie aan de bel getrokken. Marcel Roerdink, portefeuillehouder mobiliteit namens de BBB in de provincie, heeft gelukkig gehoor gegeven aan de oproep en laat zich hier op locatie informeren door Jolanda Luimes namens Geesteren’s Belang en Evelien Daalwijk namens BBB Berkelland.

Foto
Om u een beeld te geven, ziet u hier een foto van de huidige situatie. Rechts op de voorgrond het uitrit van het Kerkepad ‘t Rotmansdiekse. Veelvuldig gebruikt door scholieren, woon- werk verkeer en toeristen. Daarachter de afslag naar de parallelweg, de Pasmansweg. Vervolgens de tunnel met gelijk daarachter een bocht. Links op de voorgrond, nog net iets zichtbaar, de afslag naar de Griemerweg, en ter hoogte van de lantaarnpaal links op de foto zal dan het landbouwafrit aansluiten op de Oude Diepenheimseweg. Dat vindt BBB Berkelland een ongewenste situatie, en spreken de wens uit, dat de provincie alsnog afziet van deze plannen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven