Voorbereiding opvang vluchtelingen in Gereformeerde Kerk Geesteren


GEESTEREN – Door de oorlog in Oekraïne zijn er al meer dan twee miljoen mensen gevlucht. “Natuurlijk willen wij ook een deel van deze vluchtelingen opvangen in onze gemeente. Er is nog veel onduidelijk, maar op dit moment treffen wij voorbereidingen voor tijdelijke opvang”. Laat burgemeester Joost van Oostrum weten.

Gereformeerde Kerk Geesteren mogelijk opvanglocatie vluchtelingen
Het kerkbestuur heeft de kerk aan de Dorpsstraat 9 in Geesteren beschikbaar gesteld voor de opvang van ongeveer 30 vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Berkelland gaat nu de locatie inrichten en verder voorbereiden op de komst van de vluchtelingen.

Nog niet alles duidelijk
“Op dit moment weten we nog niet hoeveel vluchtelingen (er zijn vooral vrouwen en kinderen onderweg) er precies komen, wanneer ze komen en hoe lang ze blijven. Ook alle andere zaken moeten we nog gaan regelen. Denk daarbij aan catering, onderwijs voor de kinderen, kleding en huisraad, inkomen of een dagbesteding, sport. We bereiden ons er op voor dat deze mensen langere tijd in onze gemeente blijven”. Zo zegt Van Oostrum in een brief die naar de omwonenden is gezonden.

Nieuwe informatie op de website van de gemeente
Via deze brief heeft de gemeente de omwonenden alle informatie verstrekt die er op dit moment bekent is. “De ontwikkelingen in Oekraïne gaan razendsnel, de situatie verandert per dag”. Voor de meest actuele informatie verwijst de burgemeester naar de website van de gemeente. Die via deze link bereikbaar is. Daar staan ook de meest gestelde vragen en hoe mensen zelf kunnen helpen. Vragen over de opvang in de kerk kunt u mailen naar Oekraï[email protected]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Voorbereiding opvang vluchtelingen in Gereformeerde Kerk Geesteren”

  1. Robin Madretsma

    Ben niet tegen de opvang van vluchtelingen maar de beslissing nemen zonder de omwonenden te informeren is het zoveelste voorbeeld van de bestuursstijl van dit college en met name van van Oostrum.

  2. Ik vind dit juist prima. Het moet besloten worden zonder inspraak en je went er maar aan. De steden zitten vol genoeg en de buitengebieden hebben ruimte teveel. Heb gezien hoe dit is opgezet en vind het super dat het gebeurt. Bevalt het niet kan je altijd nog verhuizen! De burgemeester heeft dit goed besloten. Tegenstanders zijn er altijd. En op deze manier kunnen bepaalde stugge mensen leren te stoppen met vooroordelen want zodra ze er zijn zal je mening heel anders zijn. Ik heb van dichtbij gezien met hoeveel liefde dit geregeld wordt. Nergens wordt op bespaard. Goed uitgegeven belasting geld in geesteren dus! Laat ze er fijn een jaar of 2 genieten zou ik zeggen!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven