Bedrijfsmatig duurzame energie opwekken


BERKELLAND – Na de zomervakantie start een nieuwe ronde van het programma Zonnige Bedrijven in de gemeente Berkelland. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak is allang niet meer vanzelfsprekend, vooral vanwege netcongestie. Er is echter meer mogelijk dan u denkt!

Word ook een Zonnig Bedrijf!
Dankzij de gemeente Berkelland kan Agem u kosteloos en onafhankelijk in beeld brengen wat er nu of op termijn wél mogelijk is en welke keuzes u kunt maken. Voordelen van een Zonnig Bedrijf zijn:

  • Zekerheid over de stroomkosten van uw bedrijf voor de komende 15 jaar.
  • Ondernemers kunnen aanspraak maken op subsidies en fiscale aftrekregelingen.
  • Financieel rendement: De terugverdientijd ligt veelal tussen de 7 en 10 jaar.
  • Milieuvriendelijke energieopwekking en reductie van CO2-uitstoot.
  • Geef uw onderneming een ‘groen gezicht’ en ga Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.\

Volgend jaar meer capaciteit voor teruglevering
In het westelijke deel van Berkelland wordt volgend jaar door Liander meer capaciteit verwacht voor teruglevering. Dit betekent dat u mogelijk dit jaar nog SDE-subsidie aan kunt vragen, om precies te zijn op 5 of 11 oktober. Mocht u hier interesse in hebben, dan raden wij u aan om u alvast vrijblijvend aan te melden voor deelname aan Zonnige Bedrijven. Wij kunnen vervolgens checken of de businesscase(s) voldoende interessant is en er een positieve transportindicatie kan worden verkregen waarmee SDE-subsidie kan worden aangevraagd. Meld u dus snel aan op http://www.agem.nl/zonnigebedrijven.

Salderen kleinverbruikers blijft mogelijk
Overigens geldt de informatie over netcongestie niet voor kleinverbruikers (max. 3x80A in meterkast). Het salderen op eigen dak is bij deze ondernemers gewoon nog mogelijk. Ook op deze locaties werkt Liander aan verzwaring, maar hier gelden géén transportbeperkingen. Deze ondernemers roepen wij op om een kosteloze en onafhankelijke Zonnige Bedrijven quickscan van Agem aan te vragen.

Online informatieavond
Wilt u eerst meer weten over het programma Zonnige Bedrijven? Of meer weten over de huidige netcongestie? Tijdens de online informatieavonden worden de resultaten over de voortgang van werkzaamheden van Liander in Berkelland gepresenteerd.

Voor het MKB/Kleinbedrijf is de informatieavond op woensdag 29 september en voor agrariërs op donderdag 7 oktober. Beide informatieavonden starten om 20.00 uur. Aanmelden voor deze online informatieavonden kan eenvoudig via http://www.agem.nl/webinar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven