Glashart servicepunt in Neede geopend

NEEDE – Glashart en de initiatiefgroep ‘Neede op Glasvezel’ doen er alles aan om Neede aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Zaterdagmorgen is er bij Electro World een Glashart servicepunt geopend. Needenaren kunnen daar terecht voor alle vragen over het netwerk om zo een keuze te maken uit de verschillende abonnementen.

Een speciaal promotieteam – Bob de Bouwer en twee modellen – trokken door het centrum om informatie uit te delen over Glashart. Tijdens de voorlichtingsavonden werd gemeld dat 45% van de inwoners zich aan moest melden voordat de schop de grond in gaat. Maar dit percentage is terug gedraaid naar 35% van de huishoudens. Dat zijn 1330 aansluitingen binnen de bebouwde kom.

Er zijn diverse acties opgezet, als een vereniging meedoet aan de werving, dan wordt de clubkas per aansluiting gespekt met tien euro. Leerlingen van scholen worden ook uitgedaagd voor de inzet krijgt de school een jaar lang gratis verbinding met het supersnelle glasvezelnetwerk.

Ard Eijsink: ‘We gaan er voor, we doen er alles aan om er voor te zorgen dat Neede een glasvezelnetwerk krijgt. Tot 15 mei kunnen inwoners zich nog aanmelden via het servicepunt. We krijgen veel positieve reacties. Ook vandaag tijdens de opening in de winkel.”

Meer informatie op de site www.needeopglasvezel.nl.

[nggallery id=1121]

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Glashart servicepunt in Neede geopend”

  1. Beetje dubieuze actie, lijkt me. Gelijktijdig met de brief van Glashart kreeg ik een brief van UPC “Wat zou u er van vinden als hier glasvezel komt te liggen?….Het ligt er al!
    En volgens de Consumentenbond met de best beeldkwaliteit. Dus: Moeten dan alle straten worden open gebroken voor Glashart?

  2. Informatie over glasvezel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Glasvezel
    Deze informatie is dus ook van toepassing op de glasvezel verbinding naar uw huis.

    Kort samen gevat komt het erop neer dat de uiteindelijke snelheid via een glasvezel verbinding vele malen hoger zal kunnen gaan liggen dan de snelste adsl / kabel verbinding.
    Daarnaast zal een verbinding via glasvezel meer stabiel zijn dan een verbinding via adsl / kabel.

  3. zit nu bij de upc .moet wel zeggen vind 60 euro voor 60mb internet telefoon en mediabox wel aardig aan de prijs.maar wat moet ik met glasvezel ???alleen als het de helft gaat kosten wil ik wel meedoen.ik heb geen behoefte aan sneller internet ,gaat mij al snel genoeg zo.maar wat zijn nu de voordelen van sneller internet voor de gewone huis tuin en keuken internetters???.en daar moeten jullie het wel van hebben.
    wel mooie dames daarvoor zou ik het info punt alleen al is bezoeken.

  4. OOK Needenaar

    Het UPC netwerk is in wezen niet aangepast. Alleen in de backbone is er Glasvezel toegepast, dit heeft een positief effect op de capaciteit, maar niet op de bandbreedte voor de afzonderlijke gebruiker. Deze bandbreedte is onveranderd sinds in de jaren ’80 de firma Gamog de kabels heeft gelegd. Op dit moment zijn er nog steeds bandbreedte problemen in het oude Gelrevision gebied, die niet oplosbaar zijn!
    Door nu te kiezen voor glasvezel tot in elke woning is men voor de toekomst verzekerd van voldoende bandbreedte voor iedere toepassing; zoals TV, Telefoon en Internet enzovoort.
    Het is daarom verstandig nu deze mogelijkheid zich voordoet te kiezen voor glasvezel.
    (Ik ben een onafhankelijk datacom specialist)

  5. Het is toch altijd wel weer te zien wanneer de foto’s niet gemaakt zijn door Dhr. Nijman. Helaas, maar doe er wat mee!

    Voor wat betreft de opmerking van OOK Needenaar. U stelt dat de bandbreedte onveranderd gebleven is. U maakt hierbij een elementaire denkfout. De KABEL is dezelfde gebleven maar door voortschrijdend inzicht van leveranciers zijn de mogelijkheden met de kabel sterk toegenomen. Vroeger kon men alleen TV-kijken. Nu kan men telefoneren en internetten.

    ADSL gaat ook over dezelfde koperen kabel… Daar kunt u nu toch ook meer mee dan alleen telefoneren?

  6. OOK Needenaar

    @Margot Rusch
    Ook u heeft gedeeltelijk gelijk, deze extra bandbreedte komt voornamelijk door extra compressie-technieken die de kwaliteit niet altijd ten goede komen.
    Maar u bent het -neem ik aan- met mij eens dat de bandbreedte van glas vele malen hoger is dan coax!

  7. Ookneedenaar heeft gelijk. Upc doet of hun kabel hetzelfde is maar er is verschil tussen glas en glas. UPC glas ligt in de wijken maar niet tot in de kamer. Hoe meer gebruikers bij UPC des te lager de snelheid.
    Glas tot in je kamer is de uitkomst. Plus de positieve kanten van meerdere aanbieders i.p.v 1 monopolist wat de prijs ten goede komt(in de toekomst)

  8. Als toevoeging op Kees: uiteindelijk zal het niet alleen de prijs ten goede komen. De snelheid zal ook aantrekkelijker worden. Nu zie je dat de snelheden nog hetzelfde zijn als een kabel of adsl verbinding, maar in de toekomst zullen de snelheden van de glasvezel providers verder gaan stijgen.

  9. Glasvezel? de toekomst van neede e.o. hangt aan een zijden draadje en you pie zie ontkent glashart dat ons totaalsysteem niet zou deugen. M.a.w.haal uw postduif maar weer uit de motteballen want die grondverplaatsers zijn niet te vertrouwen anders lag die CABLE er toch allang.(zwarver gait, mijn-exploitant)p.s.3. Afdoeningsvoorstel:afhandeling door raad / commissie / griffie 1. Brief v.d. Rekenkamercommissie Berkelland, Bronckhorst, lochem en Montferland(BBLM) over toezending v.d. rapportage “is de verbinding sterk genoeg?”

  10. Beste Mensen,
    Glasvezel is de toekomst voor u en de kinderen.
    Bij glasvezel komt het signaal ongecomprimeerd binnen. Internet is up en down het zelfde, televisie is haarscherp, en de telefonie is prima.
    Vele steden en dorpen zijn u al voorgegaan, Deventer was de eerste verglaasde stad in Europa.
    Meer dan 60 % is al overgestapt op glasvezel.
    Met vriendelijke groet,
    Deventer

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven